Cvjetkovic.nl | Interactieve zelf-resonantie
16593
page-template-default,page,page-id-16593,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Interactieve zelf-resonantie

Leven vanuit het verlangen

Verlang je verandering in je gevoelens, gedrag of gedachten,

verlang je je verder te ontwikkelen in relaties of in je werk, of

verlang je psychisch of fysiek naar meer welzijn?

 

Elke vraag of elk verlangen dat er voor jou toe doet in je leven kan aanleiding zijn voor een interactieve zelf-resonantie. Of het nu om je gezondheid gaat, om het functioneren op je werk, om relaties met andere mensen, om gedrag of gevoelens die je van jezelf niet begrijpt of om het verwerken van tegenslagen, ingrijpende gebeurtenissen of verlieservaringen: elk verlangen dat jij formuleert kan het vertrekpunt zijn.

De Interactieve zelf-resonantie methode – ook wel herkenbaar als een opstelling- is erop gericht contact te maken met het eigen verlangen en bijbehorende herinneringen, ervaringen en gevoelens. In deze werkwijze staat jouw ‘verlangen’ centraal en dat nemen we ook letterlijk. Jouw coachingsvraag worden geformuleerd in de vorm van een enkele zin: “Het verlangen”. Deze zin dient als het vertrekpunt. Terwijl we samen in het oog houden wat je verlangt, onderzoek je met deze specifieke methode wat de oorzaak is dat je nog niet vrij bent om te verwezenlijken wat je ten diepste wenst. Naar aanleiding van jouw inzichten stellen we een actieplan op om jouw doelstellingen te bereiken.

Het leven wordt voorwaarts geleefd en achterwaarts begrepen

De Interactieve zelf-resonantie in de huidige vorm is doorontwikkeld door Margriet Wentink en gebaseerd op de Meergenerationele Psychotraumatologie (MPT) en de door dr. Franz Ruppert ontwikkelde Identiteitsgeoriënteerde psychotraumatheorie IoPT methode. Voor meer informatie lees hier het artikel over “De zin van het verlangen”.

Interactieve zelf-resonantie kan zowel in de individuele setting gedaan worden als in groepen. De kracht van individuele interactieve zelf-resonantie is dat er exclusieve aandacht is voor jouw proces, het onderzoeken van jouw innerlijke dynamieken en de ontmoeting met jezelf. Interactieve zelf-resonantie in groepen biedt je het grote voordeel dat je meerdere mensen gelijktijdig als resonantiepersoon in de ruimte kunt neerzetten. De kracht hiervan is dat er interactie kan ontstaan tussen de verschillende resonantiepersonen, wat jouw innerlijke dynamieken kan weerspiegelen.

 

De data voor de interactieve zelf-resonantie in groepen staan weergegeven op de Workshops pagina.

 

 

 

Tekst afkomstig van www.interaktiel.nl